Colivă
Descriere
Coliva făcută după o rețetă tradițională din arpacaș, nucă, zahăr, stafide, biscuiți, rom și coajă de lămâie, se folosește la fel ca și colacii pentru ritualurile religioase: pomenirea celor trecuți în neființă, înmormântări, dar totodată este un desert ca oricare altul pe care îl putem consuma în orice perioadă a anului, mai ales că este de post.
Acest preparat își are originile în vremuri foarte îndepărtate, încă din antichitate, când grecii antici ofereau ca ofrandă zeilor grâu fiert cu miere de albine.
Gramaj: La Kilogram
Compoziție: Coliva facuta dupa o reteta traditionala din arpacas, nuca, zahar, stafide, biscuiti, rom si coaja de lamaie, ornata cu cacao si biscuiti.
Ingrediente: Apă 47,96%, arcapaș 23,98%, zahăr 11,99%, nucă 4,80%, stafide 4,80%, biscuiți 2,40%, cacao 1,20%, decor drajeuri 1,20%, sare 0,72%, arome 0,48%, răzătură de lămâie 0,48%
Alergeni: gluten, fructe cu coaja lemnoasa (nuci), dioxid de sulf.
Detalii ingrediente |
apa 47.96%, arpacas 23.98% (GRAU), zahar 11.99%, NUCA 4.80%, stafide 4.80%, BISCUITI 2.40% [faina de GRAU, apa, sirop de glucoza, fructoza, grasime vegetala nehidrogenata (palmier), zahar, agenti de afanare: carbonati de amoniu si de sodiu, difosfati, agent de umezire: glicerol, sare iodata, conservant: metasbisulfit de sodiu, aroma], cacao 1.20% grasime 20-22%, décor drajeuri 1.20% [ zahar, sipro de glucoza, acidifiant: acid citric, coloranti: rosu ponceau, azurubina, albastru brilliant, arome, agent de lustruire: ceara de albine], sare 0.72%, arome 0.48%, razatura de lamaie 0.48%. Poate afecta negativ activitatea copiilor si atentia acestora
Valori nutriționale
Valoare energetica la 100 g produs:
|
755.80 kj/ 180.64 kCal
|
Grăsimi (g):
|
4.55
|
din care grasimi saturate (g):
|
0.60
|
Glucide:
|
32.53
|
din care zaharuri:
|
9,8
|
Proteine:
|
2.38
|
Sare:
|
0.80
|